Retur, reklamation & ångerrätt

Om hur du gör när du vill reklamera en vara, göra en retur eller ångrar ditt köp.

Returnera en vara

Du har möjlighet att skicka tillbaka delar eller hela din order. Alla former av returer av varor ska alltid ske i samråd med vår kundtjänst som du når på 042-490 93 30. Tänk på att varan alltid ska ha sin originalförpackning.

Så fort din retur är hanterad så kommer vi återkoppla till dig. Om du har valt att betala med faktura så kommer din faktura justeras eller makuleras beroende på om du skickat tillbaka alla varor eller delar av din order.

Om du som privatperson har betalt din order med kort så kommer dina pengar sättas in på det kort/konto som du använde vid ditt köp.

 

Skadat paket

När du mottager ditt gods är det viktigt att du alltid kontrollerar så att det inte är transportskadat. Anmäl transportskadan direkt till chaufför eller ombud och kontakta sen oss på kundtjänst på 042-490 93 30 så hjälper vi dig. Öppna alltid paketet och kontrollera om även dina varor har skador.

 

Fel vara

Är produkten felaktig eller liknande står såklart vi på Tress Sport & Lek för returfrakten. Retur i anledning av fel gjorda av beställaren så betalas frakt och emballage av denna. Specialvaror kan däremot inte returneras.

 

Reklamationsrätt

Som konsument har du enligt konsumentköplagen en lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Detta förutsätter dock att du kan styrka att felet fanns vid köptillfället och inte beror på slitage.

 

Ångerrätt och retur privatperson

  • När du som privatperson handlar hos oss har du alltid 14 dagars ångerrätt helt enligt Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59). Du som kund har självklart rätt att undersöka produkten hemma för att säkerställa att varan motsvarar dina förväntningar.
  • Returnerar du en vara i sin originalförpackning inom 14 dagar återbetalas hela beloppet. Kostnaden för returfrakten står du dock själv för.
  • Specialvaror eller beställningsprodukter tas aldrig i retur.

OBS! Kontakta oss alltid innan du gör din retur.

 

Ångerrätt och retur företag

  • Som företag eller verksamhet har du lika lång ångerrätt som det tar för dig att få en orderbekräftelse från oss om du har mottagit en sådan.
  • Önskar man returnera en vara ska denna vara i obruten förpackning. Vi ersätter produktens värde med 80% när produkten är mottagen och kontrollerad av oss.
  • Kostnaden för returfrakten står man själv för.
  • Specialvaror eller beställningsprodukter tas aldrig i retur.

OBS! Kontakta oss alltid innan du gör din retur.