Aktivitetsområde Idre Fjäll6 Case Image

Guide för arkitekter

Att skapa det ultimata utemiljöprojektet!

Förskola Borås4 Case Image

Personlig rådgivning

Både till det lilla och det stora projektet kan man behöva hjälp att hitta inspirationen och möjligheterna. Vi är med dig från projektstart och hela vägen in i mål. Tillsammans kan vi göra platsbesök och diskutera området, målgruppen och konkreta lösningar för ditt projekt.

Med engagemang, gedigen branschkunskap och ett helhetstänk står vi redo att hjälpa dig. Nu sätter vi bollen i rullning!

Oavsett vad du ska skapa; en lekplats, ett utegym eller kanske en mysig innergård i ett bostadsområde, så har vi allt du behöver. Här kan du ta del av våra tips, inspirerande referensprojekt, designfiler och gedigna kunskap – tillsammans fixar vi det ultimata projektet!

Koncept & Tema Arkitektguide Content Image

Koncept & Temalekplatser

Har du en idé, ett koncept eller kanske ett tema som ska genomsyra området? Vi erbjuder unika och skräddarsydda lösningar, oavsett om du vill ha lekutrustning som smälter in i omgivande natur eller sticker ut och ger en härlig färgklick till området.

Vi har 12 olika designade lekplatsserier och 11 spännande tema att välja och vraka ur. Alla med garanterat lekvärde som ger massor av rörelseglädje och leklust.

Broschyr: Färgkarta Lekplatsutrustning

Broschyr: Färgkarta Alumina-serien

Utegym Park Boden 1000Px Case Image

Ska du projektera ett utegym?

I vårt utegym-sortiment finns allt från tuffa ninjaparker och military fitness hinderbanor till skonsamma träningsstationer, träningsställningar och träningsmaskiner med justerbara vikter.

Vi hjälper dig att välja rätt utrustning till ditt projekt!

Inspirationsbilden kommer från Nordgymmet i Boden.

Jeanette Testar

CAD-filer & BIM-objekt

Med hjälp av 2D och 3D DWG-filer kan du skapa ditt unika projekt. Filerna finns att ladda hem både på produkten och i kategorivisningen.

Ps. Med ett användarkonto kan du spara dina favoritprodukter i en lista genom att klicka på det lilla hjärtat i högra hörnet av produkten.

Du kan även surfa in på bimobject.se och ladda hem fler än 160 BIM-objekt för utegym. Det kan inte bli enklare att designa och projektera ett utegym!

Vildmark Lekställningar Nyhet 2
Inspiration Boulder Arkitektguide Content Image
Lekplats Pep Park Råcksta1 Case Image
Elementfit Nyhet 2
Produkter Arkitektguide Content Image 814 Px

Produkter & Säkerhet

Våra lekplatsprodukter uppfyller gällande standard SS-EN 1176; säkerhetskrav för permanent installerade publika lekredskap och underlag.

Våra utegymprodukter uppfyller gällande standard SS-EN 16630; permanent installerad gym- och fitnessutrustning.

Med egen produktion av lekplats- och utegymutrustning tillhör flexibilitet och kundanpassning vardagen. Med noggrant utvalda material och hantverkskunniga medarbetare kan vi erbjuda produkter med unika egenskaper och fördelar.

Visste du att vi erbjuder WOOD2WOOD fundamentlösning? Det är ett miljövänligt alternativ till stålfundament där lärk sammanfogats med ek i stolparna. Stolparna sticks ner i marken och ger en naturlig övergång utan synliga fundament. Här finns mer bra-att-veta!

Miljö2 Arkitektguide Content Image 814 Px

Miljö & Kvalitet

Tress Sport & Lek AB är miljödiplomerade enligt kraven i Svensk miljöbas. Med hjälp av vårt miljöledningssystem arbetar vi ständigt för att minska miljöpåverkan från vår verksamhet. Dessutom är vårt stora lager i Danmark ISO 14001-certifierat.

Vår kvalitetsdiplomering är ett kvitto på vårt aktiva kvalitetsarbete. Det hjälper oss att sätta kunden i fokus och driva verksamhetens förbättringsarbete framåt.

Hur vet du att våra produkter uppfyller gällande krav på säkerhet och hållbarhet? Jo, vi låter 3-partsorganisationer bedöma och testa våra produkter för att få en objektiv syn utifrån. Det är bland annat Sunda hus och Byggvarubedömningen som gjort miljöbedömningar på våra produkter.

Vi har en hel serie Svanenmärkta lekplatsprodukter certifierade av Miljömärkning Sverige AB. Läs mer här.

När du väljer produkter ur vårt gedigna sortiment kan du vara trygg med att de även är certifierade enligt TÜV, en av de starkaste kvalitetsmärkningarna internationellt. Dessutom använder vi oss av både FSC- och PEFC-märkt trä.

Ritningar2 Arkitektguide Content Image 1648X620px

Ritningar & Skisser

Vi på Tress har mångårig erfarenhet av projektering av lekplatser, aktivitetsområden och spontanidrottsplatser. Du kan snabbt få förslag på lösningar, helt anpassade till ditt projekt.

Vi kan ge dig visualiseringar i form av färgrika skisser där vi optimerar den tillgängliga ytan och samtidigt säkerställer att gällande säkerhetsregler kring fallunderlag och fallutrymme uppfylls.

Har du en skiss som du vill att vi tittar på?

Inspiration MD Arkitektguide Content Image

Mervärde till ditt projekt

Vi ser alltid till att addera mervärde till ditt område, som gynnar alla. Det kan till exempel vara skyltar, blomlådor, parkbänkar och papperskorgar. Vi skapar en helhet helt enkelt!

Du har väl inte missat våra designade parkmöbler Mobilis Design?

Tillgängligt Bänkbord Render 714180 Content Image

Tillgänglighet är självklart

Med tillgänglighetsanpassad lekutrustning kan du skapa en inkluderande lekmiljö. I serien Alla Kan hittar du lekställningar, karuseller och gungsitsar för olika funktionsnedsättningar.

Spontanidrott är till för alla. Här kan du se hur vi tänkt när vi designat utegym och multiarenor så att alla kan aktivera sig, oavsett ålder och förmåga.

I en avkopplande parkmiljö med anpassade parkmöbler ska alla kunna känna sig välkomna.

Några exempel på tillgänglighetsanpassning med Alla Kan-produkter:

Alla Kan Bild1 Arkitektguide Content Image
Alla Kan Bild3 Arkitektguide Content Image
Alla Kan Bild2 Arkitektguide Content Image
Lekplats Skola Hudiksvall9 Case Image
DLG2 Arkitektguide Content Image

Inspirerande projekt

Vi vill gärna visa dig våra referensprojekt. Lekplatser, utegym och parkmiljöer där vi varit med och projekterat, planerat och levererat utrustningen. Det är trots allt det färdiga resultatet som är målet. Där barn, ungdomar och vuxna kan umgås, träna och spontanidrotta tillsammans.

Hoppas du hittar nåt du gillar!

Du har en vision. Din uppdragsgivare har en plats, en budget och en tidsram.
Vi hjälper dig att få ihop projektet - från idé till färdig utemiljö!

Utegym Campus Göteborg4 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar6 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan10 Case Image
Boulderrocks Park Torsås1 Case Image

Vad behöver du hjälp med?

Fyll i formuläret och klicka på Skicka så kontaktar vi dig!