Pep Park Oversikt Zoner 1728Px

Så här bygger du en Pep Park med rörelseglädje för alla

Konceptet Pep Park ligger oss varmt om hjärtat. Vi har tagit fram ett flexibelt förslag på en konceptpark, som kan ge dig inspiration när du ska planera en Pep Park.
Pep Park Racksta 1728Px

Hälsoläget för barn och unga

  • Bara 2 av 10 barn når rekommendationen om 60 minuter fysisk aktivitet per dag.
  • Vuxna och barn sitter ner i snitt 9 timmar per dag.
  • Hälsa ska vara jämlik, idag är det inte så.

Bidra till förändring

Bland Generation Peps olika verktyg är det speciellt konceptet Pep Park vi tagit till oss. Här vill vi på Tress vara med och göra skillnad.

Rörelseglädje är ledordet

Rörelseglädje är ett av våra starkaste ledord som vi försöker leva efter och en Pep Park är just det; en park för alla med lek, rörelse och kunskap i fokus.

Kolla in Pep Parken i Råcksta

Konceptet Pep Park ligger oss varmt om hjärtat och här kan vi verkligen bidra; både vad gäller planering, rådgivning, leverans och byggande av olika typer av aktivitetsparker.

Fredrik Klitte, Tress Sport & Lek

Pep Park Oversikt Zoner 1500X1000px

Flexibelt förslag

Vi har tagit fram ett flexibelt förslag på en konceptpark, som kan ge dig inspiration när du står i begrepp att planera en Pep Park.

Vi tänker oss ett område indelat i 6 olika aktivitetszoner, men du kan givetvis välja och vraka  bland de olika zonerna och anpassa innehållet så det passar din parkmiljö.

Zon 1 Omni 1400Px

Zon 1. Omnistadium

En Omnistadium är en underhållsfri multisportarena med obegränsade möjligheter. Här kan du skapa en mötesplats där det finns något för alla. Arenan blir ofta ett landmärke och en samlingsplats där barn, ungdomar och vuxna kan spela, leka och umgås tillsammans.

Omnistadium är en perfekt spontanidrottsplats för olika aktiviteter och bollsporter. Den är även tillgänglighetsanpassad med öppningar stora nog så att även rullstolsburna kan komma in och vara med i aktiviteterna.

Zon 2 1500Px

Zon 2. Klätterutmaning

I denna aktivitetszon har vi samlat ihop en härlig blandning av klätterutmaningar i olika svårighetsgrader.

Här finns bland annat klätterställningar som är utvecklade i samarbete med professionella utövare av parkour, klätterväggen Loop och populära
klätterstenarna Boulder Rocks. Tillsammans med häftiga TressBould bjuder denna zon på kul och varierad klättring för alla åldrar.

Oavsett om du har klättervana eller inte, kan du hitta utmaningar i denna zonen.

Zon 3 1500Px

Zon 3. Lekplats för alla

Denna lekplatsyta erbjuder lek för alla. Vår lekplatsserie Alla kan är tillgänglighetsanpassade produkter med stort fokus på att alla ska kunna vara med i leken oavsett funktionshinder. I zonen finns alla möjligheter till rollekar, där barnen kan använda fantasin och utveckla sin sociala förmåga.

Lekställningarna för de yngre barnen är utformade med strategiska plattformar och rörelsevägar så att de på ett smidigt och lekfullt sätt kan ta sig runt och delta i lekandet.

Till de lite äldre barnen finns klätternätet Gigantis där klättersugna barn och ungdomar kan anta utmaningen att nå toppen genom att klättra hela vägen upp, antingen på insidan eller utsidan av nätet. Oavsett väg är belöningen en fantastisk utsikt.

Zon 4 1500Px

Zon 4. Återhämtningszon

Med all aktivitet och lek som temaparken erbjuder är det viktigt att även ha tillgång till vila och återhämtning. I denna zon hittar du underhållsfria parkmöbler från vårt varumärke Mobilis Design. Möblernas höga kvalitet och funktionella design skapar en naturlig mötesplats för återhämtning och kanske en fikapaus mellan aktiviteter och lek.

Vid det tillgänglighetsanpassade bänkbordet finns det gott om plats för det stora sällskapet. Detta bord har en längre bordsskiva på ena kortsidan för att öka tillgängligheten och ge plats för en rullstol.

Zon 5 1500Px

Zon 5. Spontanidrott för alla

Detta område lockar barn, ungdomar och vuxna att aktivera sig med fotboll, basket, bordtennis och liknande. Arenan InsideOut har en öppen och lättillgängliga design där du kan kombinera aktiviteter i olika riktningar och även på helplan. Sargmodulerna är bara 78 cm höga och fungerar därför utmärkt som sittyta för de som inte aktivt vill vara med i lekarna.

InsideOut-arenan inbjuder till umgänge utan krav på tävlingsmoment. Lyssna på musik i den inbyggda musikboxen, spela teater eller sjung på scenen eller bara ha kul med kompisarna i en kravlös miljö. För de som inte får nog av bollspel kan du addera en gagabollplan och ett bordtennisbord för utomhusbruk.

Zon 6 1500Px

Zon 6. Ninjapark

Ninjaparken är en helt ny typ av hinderbana för Ninja- och OCR-träning. Utrustningen är hållbar, prisvärd och nästan helt underhållsfri och uppfyller dessutom säkerhetskraven för lekredskap, EN 1176, vilket gör att den får användas ihop med en lekplats.

Ninjaparken ger härlig inspiration och träningsglädje till både ungdomar och vuxna, tränade och nybörjare. I zonen kan du springa, klättra, hänga, balansera, gunga och hoppa. Hinderparken kan enkelt byggas ut och byggas om med olika moduler och färgval enligt dina önskemål.

Pep Park från Tress

Oavsett var och hur du vill utforma din nya Pep Park så finns vi här och hjälper dig hela vägen, från idé och planering till leverans och montering.

Vi har lokala säljare på plats som hjälper dig genom varje beslut i processen. Allt för att främja rörelseglädjen och locka till mer spontan lek och aktivitet för alla barn och ungdomar i vårt land.