Gagabollplan Konstgräs Content Image

Så här spelar du Gagaboll

Populärt rastspel som erövrat skolor och fritids!

Rastspelet Gagaboll, eller Gagaball som det också kallas, har erövrat skolor och fritids över hela landet och är jättepopulärt bland barnen! Alla kan vara med, man tävlar individuellt och antalet deltagare kan variera, mellan 10–30 stycken brukar vara lagom. Ju färre deltagare desto svårare att träffa någon med bollen.

Gagabollplan Skolgård Content Image

Är det krångliga regler i Gagaboll?

Spelet är jätteenkelt och startar genom att alla i rinken säger ”Gagaball” samtidigt och en boll sätts i rullning. Det gäller att träffa någon motspelare på underkroppen genom att slå till bollen med handen. Det är bara träffarna på underkroppen som räknas och blir man träffad lämnar man bollplanen och får stå över till nästa runda. Råkar man slå ut bollen över kanten får man också lämna spelet. Sisten kvar vinner! Barnen brukar vara kreativa och finner snart varianter som förnyar spelet just på er skola.

Gagabollplan Vinter Content Image

Vilken utrustning behöver du?

Gagaboll kan spelas både inomhus och utomhus och är ett perfekt sätt att öka aktiviteten på rasten och fritidstiden. Du behöver en till två bollar med bra studs och någon typ av inhägnad bollplan. Planen kan till exempel vara en innebandyrink, några plintar från gympasalen eller en hockeyrink. Men det finns även speciella åttakantiga gagabollplaner i trä. Gagabollplanen placeras på ett plant underlag och finns i flera olika storlekar.

Aktivitet och rörelse men framförallt spelglädje

Spelet är snabbt, svettigt och riktigt beroendeframkallande. Så fort du åkt ur spelet vill du bara tillbaka in igen och spela en omgång till. Du kan sätta på musik under tiden som spelet pågår och kastar du in en extra boll skruvas tempot upp ytterligare ett snäpp. Spelet går att anpassa i tempo och deltagarantal efter vilken ålder barnen har så att alla kan vara med i leken. Kom igen, nu spelar vi Gagaboll!