Kork Nyhet 2

Hållbart, slitstarkt och giftfritt fallunderlag av kork

Corkeen Play tål många år av sport och lek

Kork Nyhet 8

Ett miljövänligare och mer tillgängligt underlag

Kork är ett material som är naturligt fritt från alla typer av gifter och kemikalier. Fallunderlaget Corkeen Play kan vi lugnt låta våra barn leka och sporta på. Dessutom passar underlaget bättre än lösa material som sand och flis för de som har svårt att ta sig fram med rullstol eller andra hjälpmedel.

Det kallar vi tillgänglighet för alla!

Upptäck kork som fallunderlag
Kork Nyhet 1

Lätt och stötdämpande

Fallunderlaget av kork byggs upp i två skikt, med ett stötdämpande baslager och ett fastare topplager. Det gör att beläggningen ligger kvar i samma form oavsett väder och vind, med bibehållet fallskydd år efter år av lek och sportande.

Jämfört med till exempel vanlig SBR-gummi är kork dessutom ett mycket lättare material, vilket gör att det kan läggas på ytor där vikten har avgörande betydelse. En annan fördel med kork är att ytan inte blir lika varm som gummiasfalt när solen värmer.

Kork
Kork Nyhet 3

Korkeken är en miljöhjälte

Korken i våra produkter kommer från korkekar som växer och frodas i Portugal. En korkek kan bli flera hundra år gammal och ge många skördar av sin bark. Ungefär vart nionde år kan man skala av barken som sedan växer ut igen. Träden mår bra av att skördas och korkekarna är verkliga miljöhjältar. Runt omkring korkeken frodas en unik biologisk mångfald och träden binder stora mängder koldioxid.

Kork Nyhet 6

Överblivet och återvunnet material i tillverkningen

Vid tillverkningen av fallunderlaget används överblivet material från annan korkproduktion, så att svinnet och spillet blir minsta möjliga. När sedan underlaget en gång i framtiden ska bytas ut kan en stor del av materialet malas ned och återanvändas i tillverkningen av nya produkter.

Korkunderlaget består av ca 90 % kork och 10 % bindemedel. Beläggningen ska platsgjutas för att få bäst resultat. För de som vill rita in avgränsningar i underlaget går det att bränna mönster i korken. Det är både miljövänligt och slitstarkt.

Kork Nyhet 7

Kork är ett hållbart fallunderlag

Fallolyckor är den vanligaste orsaken till att barn i förskole- och grundskoleåldern skadas och behöver uppsöka vård. För att barn inte ska skada sig om olyckan är framme behövs ofta ett fallunderlag på lekplatser och skolgårdar. Med ett fallskydd av kork kan barnen leka och sporta tryggt och säkert framöver.

Corkeen Play - fallunderlag av kork, finns för fallhöjd mellan 140-300 cm. Ett giftfritt och slitstarkt fallskydd som tål många år av sport och lek. Beläggningen passar utmärkt som stötdämpande underlag på skolgårdar och lekplatser.

Kork - ett slitstarkt fallunderlag

Vilket fallunderlag passar bäst till ditt projekt?

Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att välja rätt fallunderlag till ditt nästa projekt.