Outdoor Fitness Skole Tønder05

Ort

Tønder, Danmark

Produktkategori

Område

Skola

Byggår

2019

Storsatsning på aktivitetsområde på gymnasieskola

Det nya aktivitetsområdet på Det Blå Gymnasium i Tønder var en helt naturlig förlängning av skolans lokaler. Det var därför inte långt från tanke till handling när Carsten U. Eriksen, föreståndare för Det Blå Gymnasium, tog initiativet till projektet – och snart var flera personer från närområdet involverade.

Skolan hade redan från starten av projektet en tydlig önskan om att det nya aktivitetsområdet ska finnas för skolans elever både på dagtid och efter skoltid samt vara en trevlig samlingspunkt för stadens invånare. Genom god dialog med Tress föll valet snabbt på en beachvolleyplan, en snygg TressFit träningingsställning samt en träningsmaskin med justerbara vikter från Street Barbell.

Outdoor Fitness Skole Tønder07
Outdoor Fitness Skole Tønder02
Outdoor Fitness Skole Tønder05
Outdoor Fitness Skole Tønder03

”Vi har en förhoppning om att området ska bidra till stor glädje. Att det kan bli en positiv träffpunkt – även utanför skoltid. Vi har under hela projektet haft en bra dialog med Tress och montörerna och vi är otroligt nöjda med slutresultatet."

– Carsten U. Eriksen, föreståndare för Det Blå Gymnasium

"Aktivitetsområdet inbjuder elever att vara fysiskt aktiva. Men det finns också en social aspekt i detta. Vi hoppas att ungdomarna kommer att ta vara på de nya möjligheterna."

– Solveig Andersen, ordförande i stödföreningen Tønder Handelsskolas Vänner

Sport och träning på samma ställe

Sport och träning på samma ställe

Både eleverna på Det Blå Gymnasium och stadens invånare kan nu tillbringa sin fritid utomhus på beachvolleyplanen eller träna utomhus på utegymmet på det nya aktivitetsområdet.

Träning av hela kroppen

Träning av hela kroppen

Kombinationen av TressFit träningsställning och träningmaskinerna från Street Barbell ger användarna möjlighet att enkelt och smidigt träna alla muskelgrupper. Utegymmet är tillverkat i hög kvalitet och med en gedigen och användarvänlig design.

Beachvolley för alla

Beachvolley för alla

Beachvolleyboll kan spelas av alla – både erfarna och nybörjare – och är därför en populär aktivitet i offentliga områden. Aktivitetsområdet på Det Blå Gymnasium i Tønder är utrustat med lampor som gör det möjligt att använda både beachvolleybollplanen och utegymmet i mörkret.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.

Har du ett utemiljöprojekt på gång?

Vi hjälper dig att omsätta dina idéer till verklighet. Kontakta oss för att diskutera möjligheterna – givetvis helt utan förpliktelser!