Playeco Nyhet 2

PlayECO - fullt återvinningsbart konstgräs

För att ett konstgräs ska vara helt återvinningsbart krävs det att både fibrer och backing kommer från samma materialfamilj. Vi har nu uppdaterat vårt konstgräs med en ny form av backing som heter PP ECO Backing. Denna backing är gjord av samma material som konstgräsets fibrer vilket innebär att hela konstgräset kan återvinnas som plast, efter att det är uttjänt. Eftersom fibrerna inte behöver separeras från backingen är nu vårt konstgräs fullt återvinningsbart, till skillnad mot de konstgräs som har backing av traditionell PU eller latex. Ett miljövänligare alternativ helt enkelt!

Playeco Nyhet 3

Konstgräs som fallunderlag på lekplatser

Konstgräs med en stötabsorberande pad undertill är ett bra val när det krävs fallskydd på lekplatser. Konstgräset finns i ett antal olika färger och du kan utforma ditt underlag nästan helt enligt dina önskemål.

Konstgräset är i stort sett underhållsfritt, i och med att det är sandfyllt. Vi erbjuder ett antal olika fallhöjder när du vill anlägga konstgräs med fallskydd på lekplatser.

Upptäck vårt konstgräs med fallskydd
Playeco Nyhet 4

Konstgräs till alla ytor

Det gäller att välja ett konstgräs som passar den aktivitet som din yta ska användas till. Rätt kvalitet och modell lönar sig och då håller din grönyta också i längden. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig att välja rätt typ av konstgräs oavsett vilket projekt du har. Vi vill erbjuda dig ett konstgräs som passar just ditt behov och har därför flera olika modeller att välja på. Tress säljer endast miljövänliga, helt återvinningsbara konstgräs!

Alla Tress Konstgräs
Playeco Nyhet 5

Konstgräs eller vanligt gräs

Konstgräs används ofta på ytor som utsätts för extra mycket slitage. Där fungerar konstgräs som ett utmärkt alternativ till vanligt gräs och du slipper att klippa och vattna. Konstgräs blir allt mer populärt och används bland annat som underlag på skolor och förskolor, fotbollsplaner och multisportarenor. Det är viktigt att välja ett konstgräs av bra kvalitet eftersom det måste tåla hårt slitage och stora påfrestningar från många lekande och sportande människor.

Spontanidrottsplats med konstgräs
Playeco Nyhet 6

Fördelar med konstgräs

En konstgräsmatta bidrar till att nästan helt eliminera slitaget på din gräsyta och du slipper även det tidskrävande underhållsarbetet. Det krävs heller ingen ogräsbekämpning eller gödning vilket är skonsamt för miljön. Ett konstgräs klarar alla väderförhållanden och förblir grön och grann även vid torka eller frost. Moderna konstgräs både känns och ser ut som äkta gräs och kan läggas på ytor där vanligt gräs inte skulle haft en chans. Som till exempel inomhusmiljöer, ytor med ständig skugga eller där underlaget helt enkelt inte är optimalt för växtlighet.

Referensprojekt
Playeco Nyhet 7

Hur är konstgräs uppbyggt?

En konstgräsmatta består av två delar; backing och fibrer. Backingen är den bottenmatta som grässtråna sys fast i. Grässtråna kallas fibrer och sys fast i backingen. Det finns många olika kvaliteter och modeller på marknaden. Därför är det extra viktigt att du väljer rätt modell och rätt kvalitet till ditt projekt för att mattan ska hålla länge.

Vi hjälper dig att välja rätt konstgräs

Ta kontakt med oss när du har funderingar på att lägga konstgräs på en aktivitetsyta. Vi hjälper dig att välja rätt kvalitet och modell så att ditt konstgräs håller för den aktivitet som platsen är tänkt till. På köpet får du ett miljövänligt och helt återvinningsbart konstgräs!