Street Barbell Kids 1300Px

Anpassade utegym-stationer för ungdomar

Street Barbell Kids är en serie professionella träningsstationer anpassade i höjd och storlek för ungdomar och barn från 140 cm i längd. På dessa stationer tränar ungdomarna funktionellt och säkert med sin egen kropp som enda motvikt.

Street Barbell Kids är små versioner av Street Barbells professionella träningsstationer för vuxna. Serien består av sju stationer med många olika användningsområden som stretching, uppvärmning, konditionsträning och muskelträning.

Var passar ett utegym för unga?
Ett utegym för unga passar utmärkt i kombination med ett utegym för vuxna, så att alla kan träna samtidigt och lära av varandra. Undvik placering i närheten av en lekplats, om du vill slippa hägna in. Stationerna kan även placeras vid idrottsanläggningar och blir då ett bra komplement till exempelvis fotbollsträningen.

Addera fler spännande moduler
För att ge ungdomarna ännu mer variation och spänning på utegymmet rekommenderar vi att addera några av de nyskapande modulerna från vår Ninja-serie. Och som pricken över i:et ger en ElementFit Träningsställning ännu mer motivation och skapar höjd till utegymmet. Både Ninja-modulerna och ElementFit-serien är godkända enligt både EN 1176 och EN 16630 och kan därmed användas ihop med en lekplats.

Säkerhet och certifikat
Street Barbell Kids-serien är godkänd enligt EN 16630 - Permanent installerad fitnessutrustning för utomhusbruk. Träningsstationerna är utvecklade med hänsyn till barns växande kroppar och är helt säkra att använda. Dessutom är stationerna vandaltåliga och kan stå utomhus året runt. Alla utegymstationerna har färgglada skyltar med detaljerade instruktioner så att de unga kan få tips och lära sig hur de ska utföra övningarna med rätt teknik.

Uppmuntra den naturliga rörelseglädjen!
Rekommendationen för hur mycket fysisk aktivitet barn behöver är 60 minuter per dag, enligt Folkhälsomyndigheten. Det kan vara allt från att leka, cykla och träna så att pulsen och andningen ökar. Idag är stillasittandet utbrett och många barn mår psykiskt dåligt och är sällan ute och rör på sig.

Det är viktigt att vi tidigt fångar och bibehåller barns intresse av att vara i rörelse. De yngsta barnen tycker inte att det är jobbigt att röra på sig, det är bara naturligt. Om vi kan uppmuntra och stötta barns naturliga rörelseglädje så ger det både fysiska och mentala hälsovinster och en bra grund för ett fortsatt aktivt liv.

Social gemenskap
Precis som vi vuxna blir barn inspirerade av att se andra röra på sig och det lockar att själv prova att träna. Ett utegym för unga blir snabbt en naturlig samlingsplats där spontan rörelse och aktivitet går hand i hand med social gemenskap. Att träna med familjen och kompisarna ute i friska luften och peppa varandra ger en härlig känsla av samhörighet och skapar en bra förutsättning för ett fortsatt rörelserikt liv.