Aktivitetsområde Idrætsanlæg Lystrup07 Case Image

Ort

Lystrup, Danmark

Område

Idrottsplats

Byggår

2022

Aktivitetsområdet vid Momentet är Lystrups nya samlingspunkt för lek, rörelse och umgänge

Kom innan, stanna kvar efter! Visionen för uteområdet vid Momentet i Lystrup är en aktiv mötesplats som andas liv och kopplar samman gemenskap med konst, kultur, träning, lek, lärande och evenemang. Med både multiarena, kompisgunga, trampolin, grillhus och olika sittplatser med parkmöbler från Mobilis Design har en inspirerande utemiljö skapats med gott om plats för både lek, rörelse och umgänge.

Aktivitetsområde Idrætsanlæg Lystrup04 Case Image
Aktivitetsområde Idrætsanlæg Lystrup06 Case Image
Aktivitetsområde Idrætsanlæg Lystrup02 Case Image
Aktivitetsområde Idrætsanlæg Lystrup09 Case Image

”Vår kärnverksamhet är givetvis sim- och vattenaktiviteter, men med denna plats ville vi som förening skapa en välkomnande utemiljö. Här kan människor, oavsett ålder och behov – och oavsett om de har anknytning till simhallen eller inte - känna sig välkomna och inspirerade att använda området till lek, aktivitet och socialt umgänge. Vi satsade på en modern typ av bygdegårdskänsla - och det tycker jag definitivt att vi har uppnått."

– Camilla Jørgensen, Adm. direktør, Lystrup Svømning

Inspirerad av de 5 badtipsen

Inspirerad av de 5 badtipsen

Gemensamhetsplatsen är inspirerad av Tryggfondens 5 badtips för strand och pool och är tänkt att inspirera till både spontan aktivitet och umgänge, men även användas till planerade träningar, events, gemensamma måltider med mera.

Bollspel och träningsområde

Bollspel och träningsområde

Arenan ger möjlighet att spela olika bollspel samtidigt som man kan leka eller utöva motorisk träning och styrkeövningar på de inbyggda sittplatserna och träningsmodulerna på långsidan. Det blå konstgräset ger tydliga associationer till vatten.

Både lek och umgänge

Både lek och umgänge

Gemensamhetsplatsen inbjuder till att komma innan och stanna kvar efter aktiviteten i Momentet. Området är offentligt – och därför var det viktigt att skapa en inbjudande miljö där alla känner sig välkomna.

Fler inspirationsbilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.