Hero Spontanidrottsplats Bostadsområde Case Image

Ort

Falun

Produktkategori

Område

Bostadsområde

Byggår

2019

Spontanidrottsplatsen ny samlingsplats för barn och ungdomar

Man har märkt att allt färre ungdomar sitter och hänger nere i centrum. Men var håller de hus då? Jo, sedan spontanidrottsplatsen NeNoCourt invigdes 2019 är det här man hittar Norslundsungdomarna!

Idén började ta form redan under 2016 då det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden tillsammans med idrottsföreningen Breddens IF och Dalarnas idrottsförbund ville skapa en plats där barn och ungdomar kunde träffas, sporta och leka tillsammans. Och utan att behöva vara medlemmar i en förening, för det är inte alla som har möjlighet till det.

Ambitionen är att komma igång med skidspår och en rink för skridskoåkning under vintern. Kopparstaden går in och sponsrar med detta och Bredden IF ska låna ut utrustning med hjälp av bidrag från RF Sisu.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun2 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun4 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun1 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun5 Case Image

Multiarena för multisporter

Multiarenan är tillverkad helt i varmförzinkat stål och mäter 15 x 32 meter. Stålet är pulverlackerat i svart och samma röda färg som utegymmet. På kortsidorna finns de stora målen som passar bra till fotbollsspel och handboll. På långsidorna finns minimål för de som vill spela innebandy eller landhockey. Mitt på långsidorna har man byggt upp små läktare av gummiboxar där barnen kan sitta och byta skor eller bara ta en paus. Från långsida till långsida finns en målad linje som delar arenan i två lika stora delar. Det gör att flera olika spel och idrotter kan pågå samtidigt tvärs över konstgräsplanen.

Området har också fått fin belysning så att aktiviteterna kan pågå även på kvällarna och under den mörka årstiden. Detta skapar ökad trygghet och ger extra trivsel trots vintermörkret.

”Ett mycket lyckat samarbetsprojekt! Här finns nu en extremt hög rörelseglädje med mycket skratt och gemenskap.”

Drago Vuckovac, Breddens IF

Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun7 Case Image

Bidrag beviljades och bygget startade

Under 2018 beviljades statliga bidrag för bygget som bland annat innefattade en multiarena med basketkorgar och minimål, boule-banor, sittgrupper, löparbana och ett utegym. Arenan döptes till NeNoCourt vilket kommer från Nedre Norslunds arena. Den röda färgen på utegymmet och multiarenan valdes med omsorg. Det är nämligen samma nyans, RAL 3016 Coral red, som Kopparstaden har i sin logotyp och som signalfärg. Väldigt lik Falu rödfärg som de flesta känner igen.

Invigning av NeNoCourt

Den 16 maj 2019 invigdes NeNoCourt med pompa och ståt och systrarna Kallur var där och klippte bandet. Massor av barn och ungdomar hade redan hittat till sin nya spontanidrottsplats och var i full gång med att spela fotboll, leka och träna på utegymmet. Massor av härlig energi får nu utlopp på denna anläggning och runt omkring kan föräldrarna sitta och fika på bänkborden.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Falun3 Case Image

TressFit träningsställning – komplett utegym

Alldeles i närheten av arenan har man monterat en TressFit träningsställning i samma röda fina färg. Hit lockas både ungdomar och vuxna som vill ha en varierad träning för hela kroppen. TressFit är ett multifunktionellt träningsredskap där både den erfarne och nybörjaren kan utföra övningar med sin egen kroppsvikt. En skylt med tydliga bilder hjälper till med förslag på övningar såsom situps, dips, armgång och mycket mer. Denna funktionella och spontana träningen utomhus ger både styrka, bättre balans och koordination, och den viktiga rörelseglädjen.

Har du ett drömprojekt? Vi hjälper dig hela vägen från idé till färdigmonterat! Stort som smått!

Jag inspireras av kunders drömmar och önskemål och jobbar hårt för att komma så nära dessa som möjligt i verkliga projekt. Min inställning är att en öppen och ärlig dialog är det bästa för ett nära samarbete. Jag prioriterar alltid rörelseglädje högt i mina projekt.

Projektsäljare

Calle Sturzenbecker

Telefon: 070-762 57 70

E-mail: cst@tress.se

Den nya samlingsplatsen

Den nya samlingsplatsen

Spontanidrottsplatsen NeNoCourt har blivit en ny samlingsplats för framförallt barn och ungdomar i stadsdelen Nedre Norslund i Falun.

Ett betydelsefullt jobb

Ett betydelsefullt jobb

Idrottsklubben Breddens IF gör ett jättejobb i området runt Norslund. Varje vecka under sommarhalvåret åker representanter ut till NeNoCourt och håller i olika lekar och aktiviteter och uppslutningen är mycket god.

Mer rörelseglädje åt alla

Mer rörelseglädje åt alla

Multiarenan är en populär plats för områdets alla barn och ungdomar. Med träningsställningen TressFit strax intill kan många träna samtidigt och få en varierad träning med den egna kroppsvikten.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.