Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan2 Case Image

Ort

Guldsmedshyttan

Område

Bostadsområde

Byggår

2017

Arena för spontanidrott i Guldsmedshyttan

Under 2015 och 2016 var Lindesberg en av många kommuner som tog emot många nyanlända. Framför allt var det många föreningar och organisationer som ställde upp och gjorde ett fantastiskt arbete med att få de nyanlända att känna sig hemma i kommunen. Kommunens tillväxtutskott valde att satsa rejält på olika lekplatser, utegym och spontanidrottsplatser för att möta behovet av nya samlingsplatser främst för alla barn och ungdomar.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan1 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan6 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan8 Case Image
Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan3 Case Image

Extrapengarna från kommunen kom väl till pass här i området. Satsningen gynnar hela familjer som kommer och slår sig ner med fikakorg när barnen spelar fotboll och leker."

Kenneth Persson, Samhällsbyggnad Bergslagen

Jag inspireras av kunders drömmar och önskemål och jobbar hårt för att komma så nära dessa som möjligt i verkliga projekt. Min inställning är att en öppen och ärlig dialog är det bästa för ett nära samarbete. Jag prioriterar alltid rörelseglädje högt i mina projekt.

Projektsäljare

Calle Sturzenbecker

Telefon: 070-762 57 70

E-mail: cst@tress.se

Satsning på barnens rörelse

Satsning på barnens rörelse

Lindesbergs kommun satsade på nya lekplatser och spontanidrottsplatser för att möta det stora behovet av fritidssysselsättning för barnen och ungdomarna.

Multiarena för all sorts bollspel

Multiarena för all sorts bollspel

I Guldsmedshyttan byggdes en helt ny multiarena med konstgräs där ungdomarna i området kan spela alla möjliga sorters bollspel, både på kors och tvärs i arenan.

Aktivitetsytan med något för alla

Aktivitetsytan med något för alla

I direkt anslutning till multiarenan byggdes en aktivitetsyta med olika balanshinder och möjlighet att testa parkour. Nu är det full fart och massor av lekande barn i området.

Spontanidrottsplats Bostadsområde Guldsmedshyttan11 Case Image

Guldsmedshyttan fick ny multiarena

I Guldsmedshyttan anlades en helt ny multiarena med härligt grönt konstgräs. För att smälta in så bra som möjligt i omgivningen valdes RAL-färgen 6018 Yellow green. Multiarenan är tillverkad i varmförzinkat stål vilket gör den helt underhållsfri. På kortsidorna finns målburar i storleken 5 mot 5 om man vill spela fotboll. Annars är det även populärt med handbollsspel och basket eftersom arenan har basketbolltoppar monterade på långsidorna.

Arenan mäter 15 gånger 32 meter, så här kan många olika bollspel och lekar pågå samtidigt. På långsidorna finns det även två minimål integrerade i stålsektionerna. Dessa mål passar utmärkt för innebandyspel vilket går alldeles utmärkt att spela utomhus också.

Balansbana med parkour

Precis bredvid multiarenan anlades en lekyta för de yngre barnen. Det blev enhetligt och praktiskt med konstgräset som fortsätter ut från arenans kortsida, här med en sviktpad under gräset som fallunderlag. Området har fokus på balans och motorik och är fyllt av spännande hinder och klätterställningar. Här kan barnen tillsammans utmana sig att klara hela balansbanan utan att trilla av. Parkour-blocken och bollarna är populära att träna hopp och balans på.

Ställningen med en massa rör kallas Monkey rails och är utvecklad med parkour-utövare. Avståndet mellan räckena är noga uträknade för att ge den bästa upplevelsen med hopp och förflyttningar. Hela området andas aktivitet och rörelseglädje, där lek och träning går hand i hand.

Fler inspirerande bilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.