Utegym Bostadsområde Östersund5 Case Image

Ort

Östersund

Område

Bostadsområde

Byggår

2020

Utegym och klätterstenar blir lekplats för vuxna

När Tress säljare Jesper gjorde ett spontant besök hos Östersundshus kom diskussionen snabbt in på ett område som behövde ses över. Här hade det gamla klättertornet blivit utdömt och måste ersättas med något nytt och fräscht, något som inte alla andra har. Då medelåldern i detta område ligger runt 50 år och det inte finns så många småbarnsfamiljer var man eniga om att inte anlägga ännu en lekplats för små barn.

Det finns redan lekplatser på varje gård i området med fin utrustning som passar de riktigt små barnen. Nu ville man satsa på de lite äldre barnen som behövde någon typ av utmaning och även något nytt och spännande till de vuxna. Önskemål fanns om ett utegym och Jesper presenterade utbudet av Tressfit träningsstationer som ger många möjligheter på en mindre yta. Här ville man ha ett så stort gym som det gick att få plats med.

Utegym Bostadsområde Östersund3 Case Image
Utegym Bostadsområde Östersund1 Case Image
Utegym Bostadsområde Östersund4 Case Image
Utegym Bostadsområde Östersund2 Case Image
Jag är väldigt glad av att tillhöra Tress-familjen och att få lära mig nya saker hela tiden. Det bästa med mitt jobb är att jag får följa spännande projekt som ibland börjar med en tråkig grusplan och slutar med en fantastisk lekplats!

Projektsäljare

Jesper Brinley

Telefon: 070-762 57 03

E-mail: jbr@tress.se

Utegymmet ersätter lekplats

Utegymmet ersätter lekplats

När BRF Östersundshus 18 skulle ersätta det gamla klättertornet var det dags att tänka om. Medelåldern i området är runt 50 år och därför valde man att anlägga ett utegym istället.

Första Tressfit Stor i Sverige

Första Tressfit Stor i Sverige

Med ett upptagningsområde på nära 1000 lägenheter behövdes ett stort utegym. Träningsstationen Tressfit Stor på nästan 8 meter kommer att ge de boende massor av möjligheter till funktionell träning med egen kroppsvikt.

 Ett set med klätterstenar

Ett set med klätterstenar

Bostadsrättsföreningen valde att köpa ett set med två olika klätterstenar för att tillgodose ett så stort åldersspann som möjligt. Nu kan både barn och ungdomar anta utmaningen och lära sig klättra.

Boulder Rocks klätterstenar utmanar

För att tillmötesgå de lite äldre barnens önskemål om något spännande och utmanande att göra på fritiden valde man att köpa in ett set med två klätterstenar i olika storlekar. Här fick man varierad klätterutmaning för barn i många olika åldrar. Boulder Rocks finns i fyra olika storlekar och bredvid utegymmet monterades en liten och en mellanstor sten. Nu kommer det skockar med barn från de olika gårdarna för att testa på klättring och även köra en runda spontan träning på utegymmet. Klätterstenarna är enormt slitstarka och passar både nybörjare och de lite äldre barnen.

På utegymmet finns en informationstavla som ger tips och råd hur man tränar effektivt och säkert på sin egen nivå och med sin egen kroppsvikt. Utegymmet med klätterstenarna kommer förhoppningsvis att kunna invigas framåt våren/sommaren 2021. Under tiden har de boende en fantastisk möjlighet till utomhusträning, antingen själva, med kompisarna eller tillsammans med familjen.

Fler inspirerande bilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.