Utegym Idrottsplats Mjölby2 Case Image

Ort

Mjölby

Område

Idrottsplats

Byggår

2019

Utegymmet som passar alla

På Skänninge IP i Mjölby kommun finns sedan tidigare flera fotbollsplaner och motionsspår och är ett populärt rekreationsområde. Här skulle ett utegym tillföra ytterligare en dimension till idrottsplatsen. Både unga och äldre rör sig i området så ett utegym som kunde anpassas till individen och även till de som är rullstolsburna, var ett starkt önskemål.

Stort urval av träningsmaskiner avgjorde

Valet föll på Street Barbell där utbudet av tillgänglighetsanpassade maskiner blandat med vanliga träningsmaskiner är stort. Mjölby kommun valde ut två maskiner som är tillgänglighetsanpassade, Bröstpress sittande och Axeldrag sittande samt två maskiner för stående position, Benpress och Kombinationslyft. Dessutom valde man en Tressfit träningsställning som ger allsidig träning för hela kroppen på en liten yta. Street Barbell-maskinerna är lackade i RAL 7016 Anthracite grey och gör sig riktigt bra på det gröna konstgräset.

Utegym Idrottsplats Mjölby1 Case Image
Utegym Idrottsplats Mjölby6 Case Image
Utegym Idrottsplats Mjölby3 Case Image
Utegym Idrottsplats Mjölby7 Case Image
Utegym Idrottsplats Mjölby5 Case Image

Fördelar med Street Barbell

Varje maskin har försetts med en QR-kod som länkar till en instruktionsfilm som visar hur man tränar. Det finns också instruktionsfilmer som ger exempel på konditionsövningar och styrkeövningar. Det enda man behöver är en smart telefon som kan läsa QR-koden och sedan är man igång! Street Barbell-maskinerna har justerbara vikter som passar både vuxna och ungdomar, oavsett fysik. Den enkla justeringen av vikterna gör att alla kan träna oavsett tidigare erfarenhet. Viktskivorna sitter i ett slutet system vilket gör att de inte kan avlägsnas. Med detta utegym finns nu en naturlig mötesplats i idrottsparken där både vuxna och ungdomar, tjejer och killar, kan umgås och träna tillsammans i en inspirerande och aktiv miljö.

Utegym Idrottsplats Mjölby3 Case Image

Fördelar med TressFit träningsställning

På den gröna TressFit träningsställningen finns en utförlig informationstavla med förslag på träningsövningar. Dessutom finns det QR-koder som leder till instruktionsvideos som visar hur du kan träna vid de olika modulerna. Här finns moduler för bland annat armgång, dips, sit-ups och andra funktionella rörelser där man använder sin egen kroppsvikt när man tränar. Träningsställningen är helt underhållsfri och uppfyller givetvis alla säkerhetsstandarder.

Jag är otroligt glad att jobba för ett över 120 år gammalt familjeföretag som brinner så otroligt mycket för rörelse! Att alla ska kunna röra på sig är en självklarhet för mig!

Projektsäljare

Johan Lindahl

Telefon: 070-772 51 20

E-mail: jol@tress.se

Skänninge IP får utegym

Skänninge IP får utegym

Vi på Tress blev kontaktade av Mjölby kommun som ville ha hjälp att ta fram ett förslag på sitt första utomhusgym. Här skulle ett utegym tillföra ytterligare en dimension till idrottsparken.

Stort urval avgjorde

Stort urval avgjorde

Valet föll på Street Barbell där utbudet av tillgänglighetsanpassade maskiner blandat med vanliga träningsmaskiner är stort. Dessutom valde man en Tressfit träningsstation som ger allsidig träning för hela kroppen på en liten yta.

Naturlig mötesplats

Naturlig mötesplats

Med detta utegym finns nu en naturlig mötesplats i idrottsparken där både vuxna och ungdomar, tjejer och killar, kan umgås och träna tillsammans i en inspirerande och aktiv miljö.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.