Lekplats Bostadsområde Växjö4 Case Image

Ort

Växjö

Område

Bostadsområde

Byggår

2022

Ett skepp kommer lastat med en lekplats

När Växjö kommun tog första spadtaget till den nya lekplatsen Skeppet, var temat glasklart. Här skulle naturen vara inspirationen till alla barns lek, rörelse och upptäckarglädje. Traditionell lekplatsutrustning av trä varvas med fina detaljer som väcker upptäckarlust och ger spänning i leken.

Lekplats Bostadsområde Växjö5 Case Image
Lekplats Bostadsområde Växjö3 Case Image
Lekplats Bostadsområde Växjö9 Case Image
Lekplats Bostadsområde Växjö7 Case Image
Jag är otroligt stolt och glad att vara en del av arbetet med att inspirera barn, ungdomar och vuxna till ett mer aktivt liv med mycket rörelseglädje.

Projektsäljare

Mattias Tunelid

Telefon: 073-616 60 18

E-mail: mpe@tress.se

Naturen som inspiration

Naturen som inspiration

Upprustningen av lekplatsen var efterlängtad. Med slingrande gångar, varierande underlag och utrustning av vackert lärkträ är naturen verkligen närvarande. Genom att även planera in fikaplatser blir området garanterat välbesökt och en samlingsplats för hela familjen.

Traditionell lek

Traditionell lek

Området lockar många barnfamiljer så valet av utrustning skulle passa till många olika åldrar. Med traditionell lekplatsutrustning i form av rutschkana, sandlåda och gungställning var succén given. Genom att addera sandbord, några upptäckarstationer och ett lekhus fick lekplatsen ännu mer lekvärde.

Utmaningar & spänning

Utmaningar & spänning

Till de barn som vågar lite mer finns här också en spännande hinderbana. Balansgång och klättring är alltid populärt och ger lite extra utmaning i leken. Och för att ta sig upp till toppen av kullen där rutschkanan finns, används ett dragrep och klossar istället för vanliga trappsteg.

Fler inspirationsbilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.