Lekplats Skola Lindeberg1 Case Image

Ort

Lindesberg

Område

Skola

Byggår

2018

Klätterställningen Monstret invaderar Lindesberg

Monstret på Brotorpsskolan i Lindesberg, som är det första i Sverige, invigdes under festliga former i februari 2018. Barnen hade betraktat bygget från sina klassrumsfönster under en längre tid och var nu mer än redo att ta Monstret i besittning. Ivriga och leksugna elever strömmade ut ur sina klassrum och såg på när bandet klipptes av rektor Anna Unosson.

Nu kan de klättra, leka och hålla sig aktiva året runt på sitt Monster!

Lekplats Skola Lindeberg3 Case Image
Lekplats Skola Lindeberg2 Case Image
Lekplats Skola Lindeberg4 Case Image
Lekplats Skola Lindeberg5 Case Image

Monstret uppfyller alla önskemål

Brotorpsskolan är en F-6 skola med cirka 470 elever. Det innebär ett stort spann där alla behöver anpassad lekutrustning för sin ålder. Efter en inventering av skolgården insåg man hur många barn som faktiskt leker där varje dag. De behövde något bättre och rejälare som passade på den stora ytan som fanns att tillgå. Att uppföra en gigantisk klätterställning som kan tillgodose alla barns lekönskemål och fantasier på samma gång kräver något alldeles speciellt.

Nu finns det plats för alla och den viktiga rolleken, som bidrar till utveckling av barnens sinnen och sociala förmåga, kan verkligen få blomma ut här.

Här kan du se Monstret, filmad av en drönare:

”Priset för Monstret är värd varenda krona! Vi kikade på olika alternativ och hittade Monstret! Lekställningen var helt perfekt för oss och den kunde klara av många lekande barn samtidigt. Vi fick också veta att detta var det första Monstret som uppfördes i Sverige, jättespännande! Barnen är riktigt sugna på det här och vi tycker ju att det är väldigt bra att barnen är aktiva.”

Hasse Östlind, fastighetsförvaltare

Jag inspireras av kunders drömmar och önskemål och jobbar hårt för att komma så nära dessa som möjligt i verkliga projekt. Min inställning är att en öppen och ärlig dialog är det bästa för ett nära samarbete. Jag prioriterar alltid rörelseglädje högt i mina projekt.

Projektsäljare

Calle Sturzenbecker

Telefon: 070-762 57 70

E-mail: cst@tress.se

Monstret invaderar skolan

Monstret invaderar skolan

När Brotorpsskolan i Lindesberg rustades upp under 2018 tog man även itu med utemiljön som behövde ett rejält lyft.

Komplett klätterställning

Komplett klätterställning

Monstret är en komplett lek- och klätterställning som är hela 30 meter lång och 16 meter bred. Med massor av klättermoment, rutschkanor och lekplattformar har Monstret allt man kan tänka sig, och barnen tröttnar inte i första taget.

Anpassad lek för alla åldrar

Anpassad lek för alla åldrar

Monstret erbjuder utmaningar och lekglädje för barn i alla åldrar samtidigt och alla kan leka på samma plats. Det blir inte små grupper av elever som samlas efter ålder utan alla kan leka tillsammans.

Fler inspirationsbilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.