Lekplats Takterrass Örebro1 Case Image

Ort

Örebro

Område

Tak

Byggår

2018

Takterrass med matchande lekställningar och designmöbler

Takterrassen på en fastighet i Örebro hade en enorm potential att bli en levande och mysig innergård för både barnen och de vuxna. Men det saknades lekmöjligheter och sittplatser för trevlig grannsamvaro. Fastighetsägaren tog kontakt med John på PEAB som ringde till Calle på Tress, och där började samarbetet för att gemensamt lösa kundens problem.

Calle tog fram några förslag på lekutrustning som kunde vara lämpliga för den här ytan. Kundens problem var att man inte fick göra åverkan på takterrassens tätskikt. Alltså behövde man hitta lekutrustning som både passade på platsen och inte behövde gjutas ner.

Lekplats Takterrass Örebro2 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro7 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro3 Case Image
Lekplats Takterrass Örebro4 Case Image

"Vi löste kundens problem och fick samtidigt riktigt fina och tillgänglighetsanpassade lekställningar till barnen."

John Fredriksson, PEAB

Lekplats Takterrass Örebro6 Case Image

Låg lekställning som inte krävde fallskydd

För att undvika momentet med nedgjutning valdes lekställningen Ölandsbron och den tillgänglighetsanpassade Alla Kan Trixie. Båda kommer från Discovery-serien och är anpassade för de lite yngre barnen.

Den redan låga fallhöjden blev ännu lägre genom att de bärande stolparna sågades av ytterligare en bit. Med ett ordentligt tippskydd i form av utbredda stag kunde lekställningarna angöras utan åverkan på takets tätskikt. En kreativ lösning av kundens problem.

Lekplats Takterrass Örebro5 Case Image

Tillgängligheten förbättrades

Genom att lekställningarna sänktes blev också tillgängligheten bättre. Nu kan även de minsta barnen och de med funktionsnedsättning enkelt komma åt både utsidan och insidan.

Med sina härliga färger, spel, pyssel och rutschbana på utsidan och spännande balansmoment och utmaningar på insidan kan barnen leka och roa sig länge tillsammans.

Matchande utemöbler och blomlådor

Den fina innergården på takterrassen behövde även några sittgrupper för härlig social gemenskap. För att hitta parkmöbler som matchade lekställningarna och inte bara välja vanliga bänkbord vändes blickarna mot Mobilis Design. Entreprenören John hade sett parksortimentet tidigare och fastnade nu för möbelfamiljen TAURUS och gav förslaget till fastighetsägaren som nappade direkt.

TAURUS är rejäla fristående designmöbler i lärk, samma vackra och hållbara träslag som i lekställningarna. Först tänkte man bulta fast möblerna i markplattorna, men det behövdes inte för de var så stabila i sig själva. Möblerna kom färdigmonterade från fabrik och kunde kranas upp till takterrassen och sättas på plats direkt. Med kompletterande blomlådor i samma träslag var innergården snart i ordning. Det gröna konstgräset var pricken över i:et och nu kan de boende leka, umgås och njuta av sin vackra takterrass.

John på PEAB var så nöjd med TAURUS-möblerna att han beställde likadana till PEABs kontor där han nu kan sitta och fika och hålla möten utomhus tillsammans med sina kunder och kollegor.

Läs gärna mer om TAURUS och de andra möbelfamiljerna på Mobilis Design.

Jag inspireras av kunders drömmar och önskemål och jobbar hårt för att komma så nära dessa som möjligt i verkliga projekt. Min inställning är att en öppen och ärlig dialog är det bästa för ett nära samarbete. Jag prioriterar alltid rörelseglädje högt i mina projekt.

Projektsäljare

Calle Sturzenbecker

Telefon: 070-762 57 70

E-mail: cst@tress.se

Kundens problem löstes smidigt

Kundens problem löstes smidigt

Fastighetsägarens problem var att man inte fick göra åverkan på takterrassens tätskikt genom att gjuta ner lekutrustningen. Med kreativa idéer löstes kundens problem och barnen fick fin lekställning.

Tillgänglighetsanpassat

Tillgänglighetsanpassat

Den redan låga lekställningen gjordes ännu lägre och därmed krävdes inget fallskydd. Tillgängligheten blev extra bra och barnen kommer lätt åt både ut- och insidan på lekställningen.

Matchande utemöbler i lärk

Matchande utemöbler i lärk

Den vackra innergården fick matchande designmöbler ur Mobilis Designs sortiment. Möbelfamiljen TAURUS ger nu de boende många fikatillfällen och mysiga grillkvällar.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.