Lekplats Bostadsområde Vårby1 Case Image

Ort

Huddinge

Produktkategori

Område

Bostadsområde

Byggår

2020

Inspirerande temalekplatser på bostadsgårdar

Lekutrustningen valdes främst ur lekplatsserierna Pioneer och Discovery. När det gäller äventyr och upptäckarglädje finns här mycket att välja på, allt med inspirerande design och massor av färger. Utrustningen är tillverkad av lärk och varmförzinkat stål, samt UV-beständiga plastdetaljer, vilket ger lång hållbarhet och minimalt med underhåll.

Lekplats Bostadsområde Vårby8 Case Image
Lekplats Bostadsområde Vårby11 Case Image
Lekplats Bostadsområde Vårby3 Case Image
Lekplats Bostadsområde Vårby10 Case Image
Lekplats Bostadsområde Vårby5 Case Image

Ett skepp kommer lastat

Till den ena av bostadsgårdarna valdes vatten- och båttema. Här kan barnen leka sjörövare på ångbåten, spana efter krokodiler från skeppsmasten och ankra vid lekstugan för en paus. Med det blåa konstgräset blev illusionen av öppet hav riktigt verklig, och det är lätt att fantisera om äventyr med kompisarna till havs.

Intill lekställningen placerades flera kluriga spel och pussel för barn i olika åldrar. Här kan de spela själv eller utmana kompisarna på luffarschack! Flera olika gungor och en mysig fikahörna anlades också. Här kan hela familjen samlas för gemensam fika eller grillning. Även sjörövare behöver ju mat i magen.

Under de många år som jag varit på Tress har jag sett en fantastisk utveckling kring hur vi tillsammans med kunder förbättrar utemiljön. Balans, motorik och fysisk aktivitet står i centrum för allt vi gör.

Projektsäljare

Jens Lindahl

Telefon: 070-772 59 80

E-mail: jl@tress.se

En bostadsgård fick båttema

En bostadsgård fick båttema

Med havsblått konstgräs, ångbåt och skeppsmast är detta en riktigt häftig temalekplats. Massor av spännande lek för barn i alla åldrar.

En bostadsgård fick riddartema

En bostadsgård fick riddartema

Här kan små riddare, draktränare och äventyrslystna barn verkligen få utlopp för sin fantasi. Till och med sandlådan är spännande med sitt nedgrävda dinosaurieskelett.

Multiarena för spontana bollspel

Multiarena för spontana bollspel

Intill lekplatsen placerades en multiarena som blivit en given samlingsplats. Här finns möjlighet till spontanidrott och bollspel i alla former.

Lekplats Bostadsområde Vårby6 Case Image

Sagolik riddarborg

Den andra bostadsgården fick ett riddartema där en fantastisk fästning tronar i mitten. Här kan fantasin verkligen gå på högvarv när barnen intar riddarborgen tillsammans med sina vänner. Klättra, kryp, kana och spana efter fienden i fjärran. Gå på drakjakt eller leta efter läskiga dinosaurieskelett i sandlådan. Om det behövs en paus i leken finns det bänkar och bord i anslutning till lekplatsen, för välbehövlig vila.

Grillplatser och umgänge

I anslutning till båda innergårdarna finns grillplatser med bänkbord omgivet av robusta planteringskärl i betong. Här finns det plats för unga, äldre och rörelsehindrade att samlas tillsammans för fika och umgänge. En utmärkt plats för små riddare eller sjökaptener att fylla på med lite välbehövlig vila och energi inför kommande äventyr.

Fler inspirerande bilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.