Utegym Idrottsplats Jonstorp 1 Case Image

Ort

Jonstorp

Produktkategori

Område

Idrottsplats

Byggår

2022

Samverkan gav aktivitetsplats som lockar alla generationer

En idrottsplats är så mycket mer än bara lagsporter. Den kan fungera som en samlingsplats för rastlösa ungdomar, spontanidrottsplats för de som inte är med i någon förening och en fin grogrund för de allra yngsta som vill börja röra på sig.

I Jonstorp samverkade byaföreningen, kommunen och idrottsföreningarna och skapade, med stöd från Länsstyrelsen, en aktivitetsplats där fler nu kan vara med och spontanidrotta.

Utegym Idrottsplats Jonstorp 2 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 3 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 5 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 7 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 8 Case Image

Det finns ett stort behov av att utveckla möjligheterna till en aktiv fritid även på landsbygden. Jonstorp är en liten by med endast 2200 invånare, men det ideella engagemanget i föreningarna är desto större.

Bredvid utegymmet och hinderbanan anlades en balansbana för de allra yngsta. Den heter Lavan och påminner lite om leken Inte-röra-mark. Balansbanan är spännande att leka på samtidigt som den ger pulsträning, ökad balans och koordinationsförmåga!

Upptäck Lavan Balansbana
Utegym Idrottsplats Jonstorp 11 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 12 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 13 Case Image
Utegym Idrottsplats Jonstorp 10 Case Image
Jag har varit i branschen i över 10 år och det är fortfarande lika roligt och inspirerande att tillsammans med kunder genomföra pulshöjande, spännande och meningsfulla utemiljöer för barn och vuxna.

Projektsäljare

Christopher Hedlund

Telefon: 073-764 70 00

E-mail: ch@tress.se

Samverkan för mer aktivitet

Samverkan för mer aktivitet

I Jonstorp gick byaförening, kommun och idrottsförening ihop med samlade krafter för att skapa en aktivitetsplats som samlar flera generationer. Idag erbjuds här spontanidrott för de allra yngsta till de äldsta invånarna i byn.

Snabb service

Snabb service

Med snabb återkoppling och service från Tress valdes vi som helhetsleverantör. Produktval, placering och underlag diskuterades fram gemensamt och resulterade i ett flott blått utegym i RAL 5010 med justerbara styrketräningsmaskiner och en träningsställning för övningar med egen kroppsvikt.

Över generationsgränserna

Över generationsgränserna

Att komplettera fotbollsplanen, ishallen och landhockeybanan med ett utegym och en hinderbana gör att fler invånare nu lockas till idrottsplatsen och kan umgås över generationsgränserna. Det passar även perfekt att utegymmet kan användas av hockeylagen och fotbollslagen för uppvärmning och styrketräning.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.