Aktivitetsområde Idre Fjäll8 Case Image

Ort

Idre

Område

Spontanidrottsplats

Byggår

2022

Spännande lek och träningsupplevelser i äkta fjällmiljö

Allt började 1965 när lokala eldsjälar gick samman och övertygade Idre kommun om att bilda en stiftelse tillsammans med Friluftsfrämjandet. Drömmen var att skapa jobb inom turistnäringen och ett galet äventyr började. 

Tanken var att bygga en skidort vid fjället Gränjesvålen. Bland några skeptiska i lokalbefolkningen fick projektet namnet "den kommunala galenskapen", men drömmen gick i uppfyllelse. Sedan det första spadtaget 1967 har Idre Fjäll utvecklats till en av Sveriges mest populära och familjevänliga skidort. Och framtidsplaner finns det gott om!

Aktivitetsområde Idre Fjäll1 Case Image
Aktivitetsområde Idre Fjäll9 Case Image
Aktivitetsområde Idre Fjäll3 Case Image
Aktivitetsområde Idre Fjäll2 Case Image

Familjevänliga träningsutmaningar

Redan tidigt planerade Idre Fjäll tillsammans med Tress att aktivitetsområdet skulle uppfylla förväntningar på ett fitness-område som spänner över generationer. Där både lokalbefolkningen och långväga turister möts av meningsfulla träningsalternativ. Hela familjen kan nu umgås på samma ställe med både vuxenträning och roliga aktiviteter för barnen samtidigt. Dessutom finns här varierande träningsutmaningar för idrottare på alla nivåer, från nybörjare till proffs.

Jag inspireras av kunders drömmar och önskemål och jobbar hårt för att komma så nära dessa som möjligt i verkliga projekt. Min inställning är att en öppen och ärlig dialog är det bästa för ett nära samarbete. Jag prioriterar alltid rörelseglädje högt i mina projekt.

Projektsäljare

Calle Sturzenbecker

Telefon: 070-762 57 70

E-mail: cst@tress.se

Uteaktiviteter för hela familjen

Uteaktiviteter för hela familjen

Idre Fjälls senaste satsning på sommarsäsongen är ett fantastiskt aktivitetsområde utomhus med stort utbud för både små och stora besökare. En perfekt mix av träning och lek.

Lek och träning med utsikt

Lek och träning med utsikt

Den nya lekplatsen och träningsanläggningen har en magisk utsikt. Att träna och leka här är som balsam för både kropp och knopp.

Varierande träningsutmaningar

Varierande träningsutmaningar

Oavsett om du föredrar bollsporter, styrketräning, klättring eller ninjaträning kan du hitta din träningsfavorit på Idre Fjälls nya utomhusanläggning.

Aktivitetsområde Idre Fjäll6 Case Image

Träningsanläggning med unik utsikt

Vi på Tress arbetade tillsammans med Idre Fjäll för att uppfylla drömmen om en tränings- och lekplats för människor med olika förutsättningar. Lagom till sommarsäsongen 2022 stod det nya området klart. Här finns nu bland annat en unik OCR-bana framtagen i samarbete med Element Fitness, två padelbanor, klättersten, utegym, badmöjligheter, lekplats och en multiarena.

Fler härliga bilder från projektet

Aktivitetsområde Idre Fjäll10 Case Image

Paus på matchande bänkar

Den fantastiska utsikten är ett härligt komplement till mångfalden av utrustning. För att binda samman hela området finns vackert designade bänkar från Mobilis Design i matchande färger. Du kan läsa mer om parkmöblerna här, medan du tar en paus i träningen. Idre Fjäll kommer definitivt att vara en meningsfull och lockande destination i många år framöver.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.