Lekplats Bostadsområde Falköping1 Case Image

Ort

Falköping

Område

Bostadsområde

Byggår

2022

Betydelsefullt med lek och umgänge i närområdet

Bostadsbolaget ville tillmötesgå de boende och skapa en trevlig lekplats på innergården. Det var en relativt begränsad yta på 18 x 9 meter och det gällde att få plats med lekutrustning som passar alla barn mellan 1-12 år.

Tress fick förtroende att leverera lekplatsen på totalentreprenad tack vare en bra helhetslösning. Allt ingick - från val av ny utrustning till god service och vägledning genom hela projektet.

Lekplats Bostadsområde Falköping2 Case Image
Lekplats Bostadsområde Falköping3 Case Image
Lekplats Bostadsområde Falköping6 Case Image
Lekplats Bostadsområde Falköping8 Case Image
Hej! Passa bollen till mig! Jag hjälper dig med goda råd och tips hela vägen från idé till färdigt projekt.

Projektsäljare

Johan Nilson

Telefon: 070-772 51 19

E-mail: jni@tress.se

Efterlängtad lekplats i närområdet

Efterlängtad lekplats i närområdet

De boende hade länge efterfrågat en lekplats som ligger närmare bostadshusen för att enkelt kunna gå ut och leka i närområdet. Vi på Tress levererade en komplett lekplats inklusive montering och konstgräsläggning. Vi skapade en trevligare innergård med mer liv och rörelse där grannar kan mötas och barn kan träffa nya kompisar.

Samlingsplats för umgänge

Samlingsplats för umgänge

I direkt anslutning till lekplatsen placerades parkbänkar och bord där de vuxna kan koppla av medan barnen leker. Även en grillplats anlades som ger möjlighet till att laga mat tillsammans och vara ute och umgås längre stunder. Parkmöblerna kommer från Mobilis Design och är pulverlackerade i samma mörkblå RAL 5003 som finns i lekutrustningen.

Traditionella lekplatsfavoriter i pastellfärger

Traditionella lekplatsfavoriter i pastellfärger

Lekutrustningen smälter fint in i omgivningen tack vare oljebehandlat lärkträ och med detaljer i olika mjuka blå nyanser. En sandlåda och lekhus anpassat för de yngsta barnen. En lagom utmanande klätterlek med rutschkana och självklart den omtyckta gungställningen med fågelbogunga. Konstgräset på marken ger en grön och fin yta året runt och inbjuder till härlig lek.

Fler härliga bilder från projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.