Lekplats Bostadsområde Kalmar3 Case Image

Ort

Kalmar

Produktkategori

Område

Bostadsområde

Byggår

2021

Brf Kungsängen har ett eget slott

HSB BRF Kungsängen är den tredje största föreningen i Kalmar, med sina 184 lägenheter. Den gamla lekplatsen var utdömd och behövde ersättas med ny lekutrustning. Den stora ytan krävde rejäla lekredskap och föreningen ville samtidigt att temat skulle kretsa kring ämnet kungar, slott och borgar.

Valet föll på kungaslottet Windsor, som är en av de största lekställningarna i Tress sortiment. Med en höjd på över 5 meter och en total lekyta på 10 x 9 meter kan nu alla små prinsar och prinsessor i området leka, klättra och springa runt på de olika plattformarna.

Lekplats Bostadsområde Kalmar1 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar2 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar4 Case Image
Lekplats Bostadsområde Kalmar5 Case Image
Jag är otroligt stolt och glad att vara en del av arbetet med att inspirera barn, ungdomar och vuxna till ett mer aktivt liv med mycket rörelseglädje.

Projektsäljare

Mattias Tunelid

Telefon: 073-616 60 18

E-mail: mpe@tress.se

Ett slott till Kungsängen

Ett slott till Kungsängen

När BRF Kungsängen i Kalmar letade ny lekutrustning ville de att utformningen och temat skulle matcha föreningens namn. Lekställningen Windsor valdes ut bland flera andra alternativ.

Med tinnar och torn

Med tinnar och torn

Tornen på Windsor-slottet är över 5 meter höga. Och den majestätiska lekställningen mäter 9 x 10 meter totalt.Här kan alla små prinsar och prinsessor, kungar och drottningar leka, klättra och utforska hela dagarna.

Färgrikt fallskyddsgummi

Färgrikt fallskyddsgummi

Lekplatsen fick nytt fallunderlag med färgglatt fallskyddsgummi. På det inspirerande mönstret kan barnen springa på stigar från gungorna och balansbommen vidare till slottet för mer lek och bus.

Lekplats Bostadsområde Kalmar6 Case Image

Gungor och lekutrustning för alla åldrar

Lekställningen kompletterades med två väl tilltagna gungställningar med totalt sex olika gungor. Med handikappgunga,fågelbogunga och sitsgunga för de lite äldre barnen på den ena. Och babygungor och sitsgunga på den andra ställningen.

Lekplatsen erbjuder även en liten balansbana för de yngre barnen, som kanske inte vågar klättra upp i lekställningen ännu. I gummiunderlaget finns prickar att hoppa på, där även de vuxna kan testa balansen.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.