Utegym Campus Umeå3 Case Image

Ort

Umeå

Produktkategori

Område

Skola

Byggår

2020

Utegym ger ett rörelserikt campus

Utegymmet är utformat för att alla ska kunna träna, män, kvinnor, äldre, yngre och även handikappade och rullstolsburna. Maskinerna är utrustade med justerbara vikter från lätta till tunga vikter i ett slutet system, så alla kan träna på sin nivå, oavsett fysiska förutsättningar. Dessa 10 träningsmaskiner ger över 30 olika övningar som gör att man kan träna igenom hela kroppen. Med hjälp av instruktioner och videos direkt tillgängliga på maskinerna är det enkelt även för den helt oerfarne att våga träna styrka.

Utegym Campus Umeå1 Case Image
Utegym Campus Umeå4 Case Image
Utegym Campus Umeå7 Case Image
Utegym Campus Umeå5 Case Image

"Detta utegym blev så bra att man inte kan tro att det är sant!"

Conny Tärnklev, rektor och lärare vid Polisutbildningen i Umeå

Utegym Campus Umeå2 Case Image

Träning i alla väder och även när det är mörkt

De 10 träningsmaskinerna är utrustade med både tak och belysning vilket gör att man kan träna även vid dåligt väder och på kvällstid. Belysningen ger också en trygghet för utövaren då området lyses upp på ett bra sätt. Gummiytan på golvet ger ordentligt fäste och man känner sig säker och stabil då man tränar. Just nu under den rådande pandemin är det också fler som vill träna utomhus och inte vågar träna inomhus på samma sätt som tidigare. Och visst känns det bättre att vara ute i friska luften när man tränar!

Jag brinner för att bidra till ökad rörelserikedom, spontant idrottande och påverka vår allmänna folkhälsa i rätt riktning.

Projektsäljare

Fredrik Norlin

Telefon: 070-762 57 80

E-mail: fn@tress.se

 Bred samverkan gav ett utegym

Bred samverkan gav ett utegym

Idrottshögskolan är mycket glada över allt det arbete som studenter och representanter från Polisutbildningen bidragit med. Tack vare deras arbete och projektets finansiärer kunde utegymet invigas på Polisutbildningens 20-årsdag den 2 oktober 2020.

Mervärde för alla på campus

Mervärde för alla på campus

Utegymmet gynnar både studenter och personal till att bli mer fysiskt aktiva och även nya studenter kan lockas att söka in till Umeå universitet.

Tre områden med träning

Tre områden med träning

Ett komplett utomhusgym med tio fasta träningsstationer med justerbara vikter, en 400 meter lång löparbana runt konstgräsplanen och på det tredje området finns en Tressfit.

Utegym Campus Umeå3 Case Image

Utegym för både studenter, personal och allmänheten

Att kunna erbjuda allmänheten detta utegym ger en stor fördel för hela kommunen. Detta område är till för alla medborgare och främjar ökad fysisk aktivitet och rörlighet vilket är nog så viktigt idag när många lever ett alltför stillasittande liv inomhus. Träningsmaskinerna är lätta att förstå sig på och gör det enkelt även för den som aldrig tränat på ett gym att våga ta steget ut och börja träna.

Utegym Campus Umeå6 Case Image

Funktionell träning för hela kroppen

Bredvid de 10 träningsmaskinerna finns en träningsstation som kallas Tressfit där man kan utöva funktionell träning med sin egen kroppsvikt. Det är mycket smidigt att ha tillgång till varierad träning på samma område. Här finns massor av möjligheter för att förbättra både styrka, smidighet och balans. Armgång, sit-ups och dips är några populära rörelser som denna träningsstation kan erbjuda. Många studenter vill kunna träna men har kanske inte ekonomi att lösa ett gymkort. Då passar ett utegym extra bra, och träningen gör ju också att man orkar studera mer effektivt.

Året runt i alla väder

Street Barbell kan stå ute året runt i alla väder. Här i Umeå kan det bli lite extra uppvärmning i form att snöskottning innan själva träningen kommer igång. På varje maskin finns förslag på olika övningar man kan göra. Du ser också tydligt vilka olika muskelgrupper som aktiveras. Om du läser av QR-koderna med din telefon kommer du till youtube, där du kan se filmer hur du ska göra de olika övningarna.

Fler inspirerande bilder på projektet

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.