Skolgård Sollentuna4 Case Image

Ort

Sollentuna

Område

Skola

Byggår

2020

Inspirerande skolgård för rörelse och aktivitet utomhus

När Sollentuna kommun byggde om Töjnaskolan lades mycket fokus på utemiljön, som är minst lika viktig som inomhusmiljön. Inomhus är det fokus på att optimera för studiero och lärande. Att vara mycket utomhus lägger ofta en bra grund till ett framtida aktivt och rörligt liv. Med nytt syre i lungorna och ben som fått springa av sig på rasten ges eleverna så mycket bättre förutsättningar att klara av skolarbetet.

Skolgård Sollentuna6 Case Image
Skolgård Sollentuna1 Case Image
Skolgård Sollentuna8 Case Image
Skolgård Sollentuna9 Case Image
Under de många år som jag varit på Tress har jag sett en fantastisk utveckling kring hur vi tillsammans med kunder förbättrar utemiljön. Balans, motorik och fysisk aktivitet står i centrum för allt vi gör.

Projektsäljare

Jens Lindahl

Telefon: 070-772 59 80

E-mail: jl@tress.se

Variation för alla åldrar

Variation för alla åldrar

På Töjnaskolan lades stor vikt vid utformningen av skolgården. Att inspirera till ett aktivt liv utomhus är minst lika viktigt som lärandet inomhus. Nu finns aktiviteter för förskoleklass upp till årskurs 9.

Inne med färg och växtlighet ute

Inne med färg och växtlighet ute

Här valdes medvetet sprakande och härliga färger på klätterställningar och sportutrustning. Med mycket grönska blir skolgården ett perfekt andningshål för både elever och personal.

Designade utemöbler

Designade utemöbler

Utemöblerna från Mobilis Design och möbelfamiljen PICTOR passade fint in i skolans utemiljö. Här valdes samma färgskalor som på lekutrustningen och skolans fasad, vilket skapar extra harmoni och trivsel.

Skolgård Sollentuna7 Case Image

Inspirerande skolgård för aktiva barn

På Töjnaskolan var man tidigt inne på att skapa en attraktiv och inspirerande skolgård som lockar till rörelse och aktivitet. Det var viktigt att planera olika aktiviteter för olika åldrar. Här ska finnas något för alla, oavsett om du går i F-klass eller årskurs 9. Klätterlek, hinderbana, gungor och sandlådor varvas med sportmöjligheter och skön avkoppling.

Skolgård Sollentuna2 Case Image

Bollsporter på skolgården

Skolgården har försetts med flera bordtennisbord för eleverna och en populär gagarink där de kan spela gagaboll.

Gagaboll är ett ganska nytt bollspel som snabbt blivit mycket populärt på skolor runt om i landet. Spelet kan anpassas efter åldersgruppen och reglerna är enkla. Här kan du läsa mer om hur spelet går till.

Skolgård Sollentuna12

Designmöbler för maximal avkoppling

Utemöblerna kommer från Mobilis Designs sortiment och här föll valet på familjen PICTOR. Med sin inbjudande design och pulverlackering i samma färgskalor som på lekutrustning och skolans fasader, finns här maximal möjlighet att ha samling, umgås och njuta av det fina vädret.

Helhetsintrycket av den nya skolgården är inbjudande och inspirerande, både för personalen och alla barnen.

Produkter i projektet

Hitta projektet!

På kartan kan du se exakt var detta projektet finns. Perfekt om du vill åka dit och se det i verkligheten.

Genom att använda knapparna i kartan (+ och -) kan du zooma ut och se andra projekt i närheten. Passa på att besöka fler projekt och få inspiration, när du ändå är ute och åker.